fbpx

Kauko Röyhkä

BIOGRAPHY

Kauko Röyhkä on arvostettu pitkän linjan rockmuusikko ja kirjailija. Hänen uransa muusikkona ja romaanikirjailijana alkoi vuonna 1980, jolloin hän julkaisi ensimmäisen levynsä sekä kirjansa. Muusikko-kirjailijan ura onkin jatkunut vahvana läpi vuosien tähän päivään saakka.

Röyhkä on julkaissut erilaisten kokoonpanojen kanssa yhteensä yli 30 levyä neljällä eri vuosikymmenellä. Tänä aikana on syntynyt satoja kappaleita. Alkuaikojen tunnetuimpiin kappaleisiin lukeutuu muun muassa ”Lauralle”, ”Talo meren rannalla”, ”Paska kaupunki” ja ”Paha maa”.

Kauko Röyhkä on julkaissut useita kirjoja 80-luvulta lähtien. Röyhkän romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Viime vuosien julkaisuihin kuuluu muun muassa kirjaprojektit Arman Alizadin ja Ville Haapasalon kanssa sekä kaksi rikosromaania yhdessä Anneli Aunolan kanssa. Kauko Röyhkälle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 1995 sekä Taiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

Artworks

Pidä Kauko Röyhkä tien päällä!

Kuuntele Kaukon musiikki digitaalisena!

MUSIIKKI DIGINÄ + SALASEURA

Oletko digannut Röyhkän biiseistä? Haluatko, että Kauko tekee lisää hienoa musiikkia?

Vanhat julkaisukanavat eivät enää toimi niin kuin ennen, mutta musiikkia tehdään siitä huolimatta. Nykyisin Kauko julkaisee uutta musaa suljetulle ryhmälle oman levy-yhtiönsä kautta.

PITKÄ MATKA PARATIISIIN

Limited Edition 500 Units

 VINYL + DIGITAL + NFT

Kauko Röyhkän uusi albumi on melkein valmis.

Liity mukaan albumin tuottamiseen.  

Aika monissa levylle tulevissa biiseissä palataan nuoruuteen. Nuorena koetut herkät hetket ovat niitä joiden varassa ihmisen persoonallisuus kehittyy. Näinä ankeina aikoina haluan tuoda kesän valoa ja heleyttä itselleni ja samalla kuulijoiden elämään.

PILVET MEREN
YLLÄ

Uudelleenpainos

 Vinyl + Digital

“Pilvet meren yllä” on Kauko Röyhkän historiallinen LP teos, ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Taideteos on fanien rahoittama albumi. 

Levyt on saatavilla ja postitukset hoidetaan kerran viikossa. 

Ensimmäset 50 kpl kultaisella vinyylillä ja Kaukolta uniikki lahja mukana (loppumyyty)

PILVET MEREN
YLLÄ

Koelevy

Vinyl + Digital

“Pilvet meren yllä” on Kauko Röyhkän historiallinen LP teos, ensimmäinen laatuaan Suomessa. Nyt myynissä koelevyt.

Taideteos on fanien rahoittama albumi.

Yhteensä on 28 koepainosta, joista 3 on hyväksyntä koelevyjä tehtaalta. Jäljellä olevat 15 testipainosta ovat Kaukon käsin kirjoittamilla etiketeillä ilman kantta.  Koelevyt ovat signeerattuja.

PILVET MEREN
YLLÄ

Koelevy kannella

Vinyl + Digital

“Pilvet meren yllä” on Kauko Röyhkän historiallinen LP teos, ensimmäinen laatuaan Suomessa. Nyt myynissä Artistikappaleet.

Yhteensä on 28 koepainosta, joista 3 on hyväksyntä koelevyjä tehtaalta. Löytyy 4 kappaletta Kannellista testipainosta.  Koelevyihin Kauko on kirjoittanut käsiin biisien nimet.

 

UUTTA MUSAA!

Nyt on tullut myyntiin Kaukon uusi lp-projekti nimeltään ”Pitkä matka paratiisiin”.

Aika monissa levylle tulevissa biiseissä palataan nuoruuteen. Nuorena koetut herkät hetket ovat niitä joiden varassa ihmisen persoonallisuus kehittyy. Luonto, musiikki, rakkaus – ne ovat teemoja, joita haluan käsitellä. Näinä ankeina aikoina haluan tuoda kesän valoa ja heleyttä itselleni ja samalla kuulijoiden elämään.

Sen äänitykset on jo aloitettu. Mukana bändissä ovat edelliseltä SNS Records tuottamalta levyltä tutut Mikko Hellström (basso), Janne Riisiö (perkussiot), Roberto Lanz (rummut) ja Mikko Janatuinen (kitara). Muitakin soittajia ja laulajia voi vielä liittyä sessioihin niiden edetessä.

Lue artikkeli Sound lehdestä!

PILVET MEREN
YLLÄ - genesis

Limited Edition 300 Units

“Pilvet meren yllä” on Kauko Röyhkän historiallinen NFT LP teos, ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Painos on LOPPU MYYTY!

Myynnissä 300 uniikkia, signeerattua kappaletta. Tavoitteena on fanien rahoittama taideteos, johon osallistujat pääsevät mukaan Kaukon Röyhkän omaan, suljettuun sisäpiiri-ryhmään. Siihen ei pääse kuin levy ostaja kunta.

Kaikki rahoittajien nimet ikuistettiin levyn kanteen.

Kauko Röyhkä, muusikko ja kirjailija

Yksi Suomen tunnetuimmista ja rakastetuimmista rocktähdistä, Kauko Röyhkä (syntynyt Jukka-Pekka Välimaa 12. helmikuuta 1959 Valkeakoskella) aloitti levytysuransa 80-luvun alussa ja julkaisi vuosien varrella yli 20 albumia, 13 kokoelmaa ja lukuisia kirjallisia teoksia, muun muassa kymmenen romaania ja useita kolumneja musiikkilehdissä ja sanomalehdissä. Kotimaassaan Suomessa hieman “provokatiivisena” taiteilijana tunnettu Röyhkä lähti alun perin kirjailijaksi, mutta hänen ainutlaatuinen rock & rollinsa — joka heijastaa hänen kyvyttömyyttään soittaa kuten idolinsa — juurtui kotimaassaan, ja Röyhkä julkaisi debyyttialbuminsa, ensimmäisen monista, vuonna 1980. Levy sai nimekseen Steppaillen ja se julkaistiin samoihin aikoihin kuin Röyhkän esikoisromaani Tien Iaidalla Waterloo. Noin kymmenen ensimmäistä vuotta musiikkiuraansa Röyhkä toimi Narttu-yhtyeen tukena, ja hän osallistui myös sivuprojektiin nimeltä 500 Kg Iihaa. 90-luvulla Röyhkä vakiinnutti asemaansa julkaisemalla neljä kokoelmaa levytystyötään ja kolmikon romaaneja.

Vuonna 2008 Röyhkä julkaisi Ranka Recordsilla albumin numero 23, Kauko Röyhkä & Riku Mattila. Romaanikirjoittamisen ohella Röyhkä ryhtyi tutkimaan tietokirjoittamisen hienoa taitoa ja kirjoitti suomalaisen pornotähti Henry Saaren elämäkerran sekä Velvet Undergroundista kertovan kirjan, joka ilmestyi vuonna 2007.