Kauko Röyhkä

BIOGRAPHY

Kauko Röyhkä on arvostettu pitkän linjan rockmuusikko ja kirjailija. Hänen uransa muusikkona ja romaanikirjailijana alkoi vuonna 1980, jolloin hän julkaisi ensimmäisen levynsä sekä kirjansa. Muusikko-kirjailijan ura onkin jatkunut vahvana läpi vuosien tähän päivään saakka.

Röyhkä on julkaissut erilaisten kokoonpanojen kanssa yhteensä yli 30 levyä neljällä eri vuosikymmenellä. Tänä aikana on syntynyt satoja kappaleita. Alkuaikojen tunnetuimpiin kappaleisiin lukeutuu muun muassa ”Lauralle”, ”Talo meren rannalla”, ”Paska kaupunki” ja ”Paha maa”.

Kauko Röyhkä on julkaissut useita kirjoja 80-luvulta lähtien. Röyhkän romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996. Viime vuosien julkaisuihin kuuluu muun muassa kirjaprojektit Arman Alizadin ja Ville Haapasalon kanssa sekä kaksi rikosromaania yhdessä Anneli Aunolan kanssa. Kauko Röyhkälle myönnettiin Suomi-palkinto vuonna 1995 sekä Taiteen valtionpalkinto vuonna 2009.

 

Artworks

PITKÄ MATKA PARATIISIIN

Limited Edition 500 Units

10 / 500 50 €

VINYL + DIGITAL + NFT

Buy a unique artwork by Kauko Röyhkä

Aika monissa levylle tulevissa biiseissä palataan nuoruuteen. Nuorena koetut herkät hetket ovat niitä joiden varassa ihmisen persoonallisuus kehittyy. Luonto, musiikki, rakkaus – ne ovat teemoja, joita haluan käsitellä. Näinä ankeina aikoina haluan tuoda kesän valoa ja heleyttä itselleni ja samalla kuulijoiden elämään.

Sen äänitykset on jo aloitettu. Mukana bändissä ovat edelliseltä SNS records tuottamasta levyltä tutut Mikko Hellström (basso), Janne Riisiö (perkussiot), Roberto Lanz (rummut) ja Mikko Janatuinen (kitara). Muitakin soittajia ja laulajia voi vielä liittyä sessioihin niiden edetessä.

Pilvet meren
yllä

Limited Edition 500 Units

300/ 300 100 €

“Pilvet meren yllä” on Kauko Röyhkän historiallinen NFT LP teos, ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Painos on LOPPU MYYTY!

Myynnissä 300 uniikkia, signeerattua kappaletta. Tavoitteena on fanien rahoittama taideteos, johon osallistujat pääsevät mukaan Kaukon Röyhkän omaan, suljettuun sisäpiiri-ryhmään. Siihen ei pääse kuin levy ostaja kunta.

Kauko on viime vuosina kerännyt ympärilleen joukon nuoria, päteviä muusikoita: Mikko Hellström (basso, kontrabasso), Janne Riisiö (perkussiot), Roberto Lanz (rummut) ja Mikko Janatuinen (kitara). Lisäksi äänityksissä ovat vierailleet Max Zenger (saksofoni, huilu), Antti Hermaja (vetopasuuna) sekä Hilla Väyrynen ja Olga Välimaa (taustalaulut).

Pilvet meren yllä sisältää mystistä, svengaavaa voodoofunkia tyyliin Paha maa ja myös Lauralle-tyyppisiä herkkiä, melodisia kappaleita. Kauko on aina ollut ahkera lauluntekijä, ja tällelevylle hän on valinnut parhaita siivuja arkistostaan. Pienen studion intiimi ja hiomaton soundi sopii levyn tunnelmaan.

uusi albumi

Nyt on tullut myyntiin Kaukon uusi lp-projekti nimeltään ”Pitkä matka paratiisiin”.

Aika monissa levylle tulevissa biiseissä palataan nuoruuteen. Nuorena koetut herkät hetket ovat niitä joiden varassa ihmisen persoonallisuus kehittyy. Luonto, musiikki, rakkaus – ne ovat teemoja, joita haluan käsitellä. Näinä ankeina aikoina haluan tuoda kesän valoa ja heleyttä itselleni ja samalla kuulijoiden elämään.

Sen äänitykset on jo aloitettu. Mukana bändissä ovat edelliseltä SNS Records tuottamalta levyltä tutut Mikko Hellström (basso), Janne Riisiö (perkussiot), Roberto Lanz (rummut) ja Mikko Janatuinen (kitara). Muitakin soittajia ja laulajia voi vielä liittyä sessioihin niiden edetessä.

Kauko Röyhkä, muusikko ja kirjailija

Yksi Suomen tunnetuimmista ja rakastetuimmista rocktähdistä, Kauko Röyhkä (syntynyt Jukka-Pekka Välimaa 12. helmikuuta 1959 Valkeakoskella) aloitti levytysuransa 80-luvun alussa ja julkaisi vuosien varrella yli 20 albumia, 13 kokoelmaa ja lukuisia kirjallisia teoksia, muun muassa kymmenen romaania ja useita kolumneja musiikkilehdissä ja sanomalehdissä. Kotimaassaan Suomessa hieman “provokatiivisena” taiteilijana tunnettu Röyhkä lähti alun perin kirjailijaksi, mutta hänen ainutlaatuinen rock & rollinsa — joka heijastaa hänen kyvyttömyyttään soittaa kuten idolinsa — juurtui kotimaassaan, ja Röyhkä julkaisi debyyttialbuminsa, ensimmäisen monista, vuonna 1980. Levy sai nimekseen Steppaillen ja se julkaistiin samoihin aikoihin kuin Röyhkän esikoisromaani Tien Iaidalla Waterloo. Noin kymmenen ensimmäistä vuotta musiikkiuraansa Röyhkä toimi Narttu-yhtyeen tukena, ja hän osallistui myös sivuprojektiin nimeltä 500 Kg Iihaa. 90-luvulla Röyhkä vakiinnutti asemaansa julkaisemalla neljä kokoelmaa levytystyötään ja kolmikon romaaneja.

Vuonna 2008 Röyhkä julkaisi Ranka Recordsilla albumin numero 23, Kauko Röyhkä & Riku Mattila. Romaanikirjoittamisen ohella Röyhkä ryhtyi tutkimaan tietokirjoittamisen hienoa taitoa ja kirjoitti suomalaisen pornotähti Henry Saaren elämäkerran sekä Velvet Undergroundista kertovan kirjan, joka ilmestyi vuonna 2007.